MENU

Tarvitaanko hääkuvaajaa?

Hääkuvaajan on tietysti helppo luetella loputon lista syitä, miksi hääparin tulisi uhrata siivu budjetistaan juuri hänelle. Moni hääpari kauhistuu kovia kuvaushintoja (näistä lisää myöhemmin!), kuvaajat taas korostavat tärkeyttään paremmalla tekniikalla, paremmalla pelisilmällä tai pidemmällä kokemuksella.

Milloin ammattikuvaajan palkkio kannattaa säästää johonkin muuhun? Jos juhlitte häitä hyvin intiimisti hyvin pienellä porukalla, johon kuitenkin mahtuu tuttu valokuvausintoilija. Hänen työtään helpottaa, jos häänne järjestetään ulkona tai muuten valoisassa tilassa, valoisaan vuodenaikaan. Helppo valaistus ja tila takaavat sen, että saatte häistänne onnistuneita kuvia.

Valokuvausta tuntemattoman hääparin voi olla vaikeaa arvioida, mikä on haastava valaistus tai tila ja mikä helppo. Jos olette varanneet suuri-ikkunaisen, korkean juhlatilan, jossa istutte selin ikkunoihin, voi harrastelijakuvaajan olla hankalaa saada aikaiseksi muuta kuin mustia siluettikuvia. Silloin ilmeet, tunteet, jälleennäkemiset ja kattauksen yksityskohdat saattavat jäädä muistikuvien varaan.

Mitä hääkuvaaja sitten osaa tehdä eri tavalla kuin ensimmäisen järjestelmäkameransa hankkinut serkku? Serkkukin voi pärjätä mainiosti, mutta epäonnistumisen riski on aina olemassa. Ammattilaisilla on samoissa riskitilanteissa kokemus puolellaan. Hääkuvaus on nopeatempoista: miten se vihkikaava nyt menikään ja mistä Espoon tuomiokirkossa pääsikään parvelle? Mitä kaikkea pitäisikään ehtiä kuvata ennen kuin vieraat parkkeeraavat heille katettuihin pöytiin syömään? Miten saadaan häävalssia jännittävä sulhanen rentoutumaan potretteihin ja kuinkas se hääkimppu noin korkealle lensikään?

Etenkin dokumentaarinen hääkuvaus on haastavaa, jos on kuvannut aiemmin lähinnä maisemia ja paikallaan pysyviä esineitä. Tilanteet ja ilmeet ovat nopeita ja vaativat hyvää pelisilmää, mutta myös vähän hyvää tuuria. Sitä ei valitettavasti rahalla saa. Tekniikka on toki myös oma lukunsa. Onneksi häävalokuvaaja ei joudu tsemppaamaan iloa ja onnea kuvattaviensa kasvoille – se tulee luonnostaan.

Jos budjettinne on tiukka, voitte aina kilpailuttaa valokuvaajia ja pyytää heitä räätälöimään teille sopivan kuvauspaketin sillä rahalla, joka teillä on käytettävissänne. Koko päivän kuvaus vie kuvaajalta paljon työtunteja vielä itse hääpäivän jälkeenkin, mutta tallentaa varmasti muistonne kauniisti ja onnistuneesti. Kuvaajana tiedän kyllä, kuinka suuri kynnys hinta monelle parille voi olla. Siksi onkin tärkeää neuvottella kuvaajien kanssa siitä, miten saisitte mahdollisimman hyvin toiveenne ja budjettinne kohtaamaan.

Tärkeintä kuvaajan, harrastelijan tai ammattilaisen, valinnassa on tyyli. Etsikää kuvaaja, jonka kuvista pidätte ja jonka toimintaan voitte luottaa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
KOMMENTIT: 1

Jätä kommentti

Sinun tulee kirjautua sisään jättääksesi kommentin.