MENU

Näytös-lehti

5946
0
Näytös-lehden konsepti ja ulkoasu uusittiin täysin vuodenvaihteessa 2015–2016, ja remontin myötä myös nimi päivittyi muotoon Toinen Näytös. Lehteä julkaisee Työväen Näyttämöiden liitto, ja julkaisussa käsitellään harrastajateatterin ilmiöitä ja tekijöitä, yleensä teatterialaa kiinnostavia ajankohtaisia kysymyksiä sekä teatteriesitysten arvioita.

Toinen Näytös -lehti tuli brändätä kokonaan uudelleen, koska lehti siirtyi vuonna 2016 itsenäisestä postituksesta ilmestymään kaksi kertaa vuodessa Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehden välissä. Uudistuksessa päämääränä oli luoda reipas pikkuserkku isommalle emolehdelle: Pieni sukunäkö sai tulla esiin, mutta siten, että Näytös erottuu selkeästi erillisenä julkaisuna ja ei sekoitu liiaksi ammattiteattereista kirjoittavaan Teatteri & Tanssiin. Värimaailmaan toivottiin pirteyttä ja iloa, mutta ei liian lastenteatterimaisella otteella. Myös projektille asetettu budjetti asetti rajoitteita esim. kirjaintyyppivalintojen suhteen.

Laadin lehden uuden ilmeen grideineen, värikarttoineen ja typografioineen sekä tein master-taittopohjat taittajan käytettäviksi. Konseptointi tehtiin yhteistyössä kahden hengen toimituksen kanssa. Sain erinomaista palautetta sekä työn jäljestä, helppokäyttöisistä pohjista että joustavista työskentelytavoistani.