MENU

Paljonko hääkuvaus maksaa?

Hääkuvauksen hinta riippuu ainakin kolmesta asiasta:

  • tuntimäärä: kuvataanko vain potretit vai koko päivä kampaajalta kimpunheittoon?
  • kuvaajan nimekkyys: kuuluisa kuvaaja veloittaa enemmän, koska kysyntää on enemmän
  • palvelujen laajuus: kuvakirjat, canvas-taulut ja galleriat maksavat enemmän kuin pelkät tiedostot

Suomessa hääkuvaaja maksaa jotakin 300 ja 3000 euron väliltä. Verrattain edullinen hinta kertoo yleensä siitä, että kuvausaika on lyhyempi, kuvaaja ei ole vielä kovin tunnettu tai että tulosteista laskutetaan erikseen. Tiukan budjetin häissä valokuvien teettäminen netissä eri tulostuspalvelujen kautta voi tosin ollakin edullisempi ratkaisu. Hintoja vertaillessa kannattaa huomioida ainakin seuraavat pienellä präntätyt kohdat:

  • Millä oikeuksin hääpari saa kuvat käyttöönsä?
  • Sisältyvätkö kuvaushintaan matkakulut?
  • Kuuluuko kuvaajan sopimukseen ruokailu juhlapaikalla (yleensä kyllä)?
  • Miten pian häiden jälkeen saatte kuvat?
  • Ovatko kuvat suuriresoluutioisia (eli voitteko tilata itse paperikuvia mistä haluatte)?
  • Sisältyykö hintaan vedoksia (potretteja, tauluja, kuvakirjoja)?

Kuvaajan tuntipalkka ei jää kovin suureksi, kun huomioidaan, että valokuvia kertyy koko päivän kuvauksesta helposti nelinumeroinen määrä. Ruutujen läpikäyminen ja jälkikäsittely vievät siis vähintään saman verran työtunteja kuin itse kuvauskin, usein kaksin- tai kolminkertaisestikin. Suurin osa hääkuvaajista työskentelee yrittäjinä, joten kaikki kuvauskalustosta, juhlavaatteista, mainoskuluista ja messupropeista lähtien on upotettava keikkakorvauksiin. Tästä on varsin looginen seuraus, että näkyvimpien kuvaajien taksat ovat myös sieltä suolaisimmasta päästä, koska menojakin on eniten.

Kaiken lisäksi jokainen kuvaaja on omanlaisensa persoona, jonka läsnäolon hääjuhlassa tulisi olla luontevaa. Kuvaajaehdokkaat kannattaa ehdottomasti tavata, jotta näette, millainen ihminen kameran takana on ja miten kemianne kohtaavat. Tapaamisen perusteella tiedätte jo paljon enemmän siitä, kenen kuvaajan kanssa on helpointa toimia.

Suosittelen hahmottelemaan etukäteen reunaehtonne: minkä kaiken haluatte tallentuvan kuvaajan muistikorteille, haluatteko teettää vapaasti paperikuvia, miten pian tarvitsette kuvat ja paljonko korkeintaan olette valmiit tästä kaikesta maksamaan? Etsikää tämän jälkeen joitakin budjettiinne ja tyyliinne sopivia kuvaajia, tavatkaa heidät ja valitkaa sopivin tallentamaan häänne.

Kuvaamo Mimesiksen hääkuvaushinnasto Häät-sivulla, hääkuvaajan valinnasta hieman lisää Tarvitaanko hääkuvaajaa? -postauksessani.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Sinun tulee kirjautua sisään jättääksesi kommentin.