MENU

Miten onnistua hääkuvissa?

0
1036
0

Moni hääpari jännittää potrettikuvausta, koska ei viihdy kameran edessä. Hääkuvaajan ammattitaitoon kuuluu parin rentouttaminen, mutta olen koonnut tähän joitakin vinkkejä, joiden avulla kuvaus sujuu helpommin.

1. Ajattele jotakin mieleistä

Kasvojen ilme paranee heti, kun silmiin syttyy pieni onnen tuike ja hymystä tulee aito eikä poseerattu. Tämän ei pitäisi olla hääpäivänä kovin hankalaa: nyt voitte näyttää kaiken onnenne aivan vapaasti. Epätavalliset vaatteetkin lisäävät jännitystä, mutta psyykatkaa itsenne rentoutumaan niin hyvin kuin mahdollista. Varmuuden vuoksi kuvauksessa voi aina välillä vilkaista tuoretta puolisoa muistutukseksi. Jos kameraan katsominen tuntuu epämukavalta, voi katseen pitää rakkaimmassa ja kameraan vilkaista vain ohimennen.

2. Tutki vanhoja kuvia, etsi hyvät ratkaisut

Selatkaa teistä aiemmin yhdessä tai erikseen otettuja kuvia. Missä tilanteissa ja mistä kulmista onnistuneimmat kuvat on otettu? Jos jokin ilme ei näytä hyvältä, niin kokeilkaa peilin edessä, miltä se tuntuu kasvoilla. Samaa kannattaa tietysti kokeilla hyville ilmeille! Esimerkiksi huulten rentoutus auttaa, jos ilme näyttää helposti jäykältä. Harjoittelu peilin edessä antaa myös itsevarmuutta, kun tiedätte molemmat pystyvänne näyttämään hyvältä kuvissa.
Moni pelkää kameran lihottavaa vaikutusta, erityisesti kaksoisleukaa. Leuan ylös nostamista parempi vaihtoehto on kuitenkin ajatella kaulaan pituutta (kohentaa samalla ryhtiä) ja laskea leuan kärkeä hieman alas. Morsianten käsivarret taas näyttävät kapeammilta, jos ne pitää hieman irti kyljistä. Kesähelteillä näin on viileämpikin!

3. Yksinkertainen on kaunista

Rentoutuminen ja jännittyneisyys näkyvät molemmat kuvissa. Hartiat taaksepäin vetämällä ja hyvän pään asennon hakemalla saa heti ryhtiä kuviin, mutta ei kannata kuitenkaan yliposeerata: kuvan tulisi olla teidän näköisenne. Pienen ryhtiliikkeen jälkeen voitte halata ja syleillä toisianne aivan kuten muissakin tilanteissa, liika laskelmointi kun näkyy helposti etenkin käsien epäluontevina asentoina. Muistakaa siis, että rakkautenne on se, jonka kuvissa tulisi näkyä, ei se, miten hyvin olette jonkin poseerauksen harjoitelleet.

4. Ammattitaitoinen kuvaaja löytää kyllä keinot

Kertokaa kuvaajallenne kaikesta, mikä teitä mietityttää potreteissa, niin hän pystyy helpommin huomioimaan tarpeenne. Esimerkiksi osa ihmisistä räpyttää silmiään muita enemmän, ja mitä enemmän ihmisiä kuvassa on, sitä todennäköisemmin joku on silmät ummessa. Kuvaaja ottaa kuitenkin niin paljon ruutuja, että onnistunutkin versio saadaan kyllä. Hyvä kikka silmien auki pysymiseen on pitää ne kiinni juuri kuvanottoon asti. Kuvaaja voi esimerkiksi laskea kolmeen, jolloin silmät avataan.
Jos potrettikuvat otetaan vihkimisen jälkeen tai esimerkiksi juhlan aikana, niin olette jo saaneet viettää jonkin verran aikaa kameran edessä hääpäivänänne. Valmistelujen kuvaaminen voi olla kameraa ujosteleville hyvä ratkaisu: kuvia ei tarvitse välttämättä julkaista missään, mutta kameran suljinääneen ja kuvaajan ympärillä häärimiseen tottuu yllättävän pian. Näin vihkiminen ja potretitkin sujuvat rentoutuneemmin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kommentointi on suljettu.