MENU

Usein kysyttyä hääkuvauksista

Miten eroat muista hääkuvaajista?

Kuvieni kautta voitte nauttia eniten arvostamienne ystävien ja sukulaisten seurasta. Uskon, että syvä ystävyys on kauneinta, mitä pystyn näyttämään teille. Siksi keskityn näyttämään iloa ja yhdessäoloa leikkisällä tavalla. Vältän liian poseerattuja kuvia, koska uskon tunnelman välittyvän parhaiten, kun tarkkailen tilannetta ulkopuolelta. Tilannekuviin tarvitaan tietysti myös hyvää pelisilmää.

Jokaiset häät ovat omanlaisensa, joten en usko monien kuvaajien harrastamiin kuvaa ainakin nämä -listoihin. Kuvaan kyllä myös yksityiskohtia (asusteet, kattaus, koristelut), mutta ne eivät ole työskentelyssäni etusijalla. Ihmiset ovat, koska he luovat tunnelman. Koristelut on aina mahdollista säästää, mutta tunnelmasta ei jää todisteita ilman valokuvia.

Eroan muista hääkuvaajista myös siten, että olen myös graafinen suunnittelija. Voin siis toteuttaa teille lisäpalveluna koko häidenne visuaalisen ilmeen: esimerkiksi kutsut, nimilaput, istumajärjestyksen, ruokalistat ja tietenkin kiitoskortit. Näin kuvat ja paperituotteet noudattavat kaikki huolella samaa tyyliä ja puhuvat samaa kieltä.

 

Sopiiko tyylisi meille?

Kyllä, jos hääjuhla merkitsee teille ennen kaikkea yhdessä juhlimista. Journalistisen taustani ansiosta olen vahvoilla, kun kuvilla tulee välittää ihmisten välinen tunnelma. Jos etusijalla on saada dokumentoitua kenkien, pukujen tai kattauksen ulkonäkö mahdollisimman yksityiskohtaisesti, niin löydätte kyllä tehtävään jonkun minua paremmin soveltuvan. Kuvaan kyllä myös detaileja, mutta en keskity niihin tilanne- ja tunnelmakuvien kustannuksella.

 

Miten voimme varata sinut?

Lähettäkää viesti minulle. Haluan tavata kaikki asiakkaani, jotta opin tuntemaan teidät ja taustanne. Tapaamisessa keskustelemme lisää juuri teille räätälöidystä hääkuvauksesta. Laadin tapaamiseen sopimuksen, jonka allekirjoittamalla ja varausmaksun (20 % hinnasta, hyvitetään loppusummasta) maksamalla varaus on vahvistettu. Varausmaksu tulee maksaa viimeistään 30 päivää ennen häitä.

 

Paljonko hääkuvauksesi maksaa? Mitä hintaan sisältyy?

Olen hinnoitellut hääkuvaukset valmiiksi kuvauspaketeiksi. Voin räätälöidä myös juuri teille soveltuvan tarjouksen, eli myös pakettien välimalleja on saatavilla.

Kaikkiin hääkuvauksiin kuuluvat ideointipalaveri, matkakulut pääkaupunkiseudulle (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) ja valikoidut kevyesti käsitellyt digitaalikuvat. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

 

Rakkain
1190 € + alv.
 • Koko päivän kuvaus
 • Valmistautumiskuvat
 • Muotokuvat miljöössä
 • Vihkitilaisuus
 • Hääjuhlan ihmiset ja tunnelma
 • Hintaan lisätään alv. 24 %
Kulta
790 € + alv.
 • Noin 7 h kuvausaikaa
 • Muotokuvat miljöössä
 • Vihkitilaisuus
 • Hääjuhlan ihmiset ja tunnelma
 • Hintaan lisätään alv. 24 %
Muru
490 € + alv.
 • Muotokuvat miljöössä
 • Vihkitilaisuus
 • Hintaan lisätään alv. 24 %

 

Tuletko kuvaamaan, vaikka häämme ovat jännittävässä paikassa X?

Tulen! Tässä tapauksessa hintaan lisätään tapauskohtaisesti sovittavat matkakulut. Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle kuljen ilman lisäkuluja.

 

Mitä ideointipalaverissa tapahtuu?

Haluan oppia tuntemaan teidät, jotta osaan kuvata teidät omina itsenänne. Vastaavasti kun opitte tuntemaan hieman minua, teidän on hääpäivänä helpompi ottaa rennosti. Otan palaverissa selvää toiveistanne esimerkkikuvien avulla ja räätälöin työni jälkeä sellaiseksi, että saatte mitä haluattekin. Käymme myös läpi kuvaukseen liittyvät käytännön asiat, tärkeimpänä hääpäivän aikataulun.

Palaverin jälkeen tutustun vihki- ja juhlapaikkoihin (elleivät ne ole jo tuttuja), jotta kuvauksenne varmasti etenee sujuvasti. Voitte myös missä tahansa vaiheessa ennen hääpäivää kysyä teitä askarruttavista asioista.

 

Tarvitsetko hääpäivänä ruokaa? Mihin istutamme sinut?

Jos kuvaus kestää yli viisi tuntia, niin ruokailu kuuluu sopimukseen - kuvaaminenkin sujuu paremmin, kun saan pitää pienen tauon. Jotta dokumentaarinen kuvaus onnistuisi mahdollisimman hyvin, paras istumapaikka on vieraiden seassa: näin voin tutustua heihin ja sulautua joukkoon paremmin. Vieraiden joukossa istuessa minulta ei jää huomaamatta mitään, mitä juhlatilassa tapahtuu. Jos taas juhlatilanne on hyvin intiimi ja vieraita vähän, niin toki voin ruokailla sivuhuoneessa.

 

Koska saamme valokuvamme?

Käsittelen yleensä jo 1-2 päivässä häiden jälkeen teille pari otosta sosiaalisessa mediassa julkaistaviksi. Loput kuvatiedostot saatte online-gallerian kautta yleensä viikon kuluessa, mutta viimeistään kahden viikon päästä häistänne. Toimitusaikani on nopeampi kuin suurimmalla osalla muista hääkuvaajista.

 

Miten saamme kuvamme paperille/seinälle?

Suuriresoluutioiset tiedostot ovat vapaasti käytettävissänne, joten voitte tilata paperiversiot haluamastanne tulostuspalvelusta. Tämä on hinta-laatusuhteeltaan normaalisti paras vaihtoehto.

Jos olette tilanneet minulta myös kiitoskortit, niin korttien tulostus sisältyy toki hintaan. Tarjoan myös korkealaatuisia hääkirjoja, joihin taitan parhaimmiston häistänne ottamistani kuvista sekä halutessanne esim. kutsu- ja kiitoskortit tai muita arvokkaita muistoja.